Toebehoren

Singels
Het merk MSFC heeft ook een prachtige kwaliteit singels in het assortiment. Deze singel is er zowel in een gangbaar model, als in een anatomische versie.

Verkoop-toebehoren-2-klein      Verkoop-toebehoren-1-klein


Pads
Paard Praktisch kan diverse modellen onderleggers/correctiepads leveren uit het assortiment van Pro-lite www.prolitepads.com.

Hoewel wij vanzelfsprekend streven naar een te allen tijde perfect passend zadel, is dit praktisch gezien niet altijd mogelijk. Er zijn immers diverse factoren waardoor de conformatie van een paard verandert. Denk daarbij maar eens aan leeftijd, voedingsconditie, seizoens- en trainingsinvloeden. Evenals ons eigen lichaam continue verandert, verandert ook het lichaam van het paard.
Daarom zijn deze pads of onderleggers als tijdelijke oplossing soms echt een uitkomst! Wel is het zo dat het een oplossing op maat is. Er zijn veel verschillende soorten pads en er zijn zelfs pads die men zelf op verschillende wijze kan vullen d.m.v. zgn. inlages. Het is in geen geval raadzaam deze pads zonder kennis van zaken en/of een goed advies "zomaar" te gebruiken. Een pad of onderlegger vervangt nooit een goed passend zadel!